Tuesday, March 27, 2018

Hlavní Rozdíl Mezi Relativní A Absolutní Datování, Datování Metody Je

Metody Geologického Datování

Další výsledky v průběhu příštích desetiletí podporované průměrné datum 11,350 BP, s výsledky myslel být co nejpřesnější v průměru 11,600 BP. Asi od roku 1950 až do roku 1963, kdy atmosférické jaderné zkoušky byly zakázány, odhaduje se, že několik tun 14 C byly vytvořeny. Z Pleistocénu do Holocénu: Lidská Organizace a Kulturní Transformace v Prehistorické Severní Americe. Vědci si dříve mysleli, že mnohé nápady se šíří difúzí přes kontinent, nebo invazí národů přináší nové kulturní myšlenky s nimi. Pojďme zjistit více o těchto geologických datovacích metod s cílem porozumět tomu, jak Paul Paleontolog může být tak jistý, že o věku jeho dinosauří fosílie. Tento byl revidován v roce 1960 na 5,730 let, což znamenalo, že mnoho vypočtená data v dokumentech publikovaných před tím byly nesprávné (chyba v half-life je o 3%). Konvertoval uhlíku v jeho vzorku lamp black (saze) a je potažený vnitřní povrch válce. Takže, jsme se obvykle používají relativní datování přijít s ballpark a pak použít numerické datování pro speciální předměty jako zkameněliny. Relativní datování nemůže nám říct skutečný věk kámen; to může jen řekněte nám, zda jeden kámen je starší, nebo mladší než jiná. Zdvih je také ovlivněn faktory, jako je topografie místní oceánské dno a pobřeží, změny klimatu a větru. Tak, v obou geologie a paleontologie, chceme být schopni poukázat na objekt a říct přesně, jak staré to je. Následně tyto data byly kritizovány z toho důvodu, že před svitky byly testovány, byli léčeni moderní ricinový olej tak, aby se psaní jednodušší číst; bylo argumentováno, že neschopnost odstranit ricinový olej dostatečně by způsobil, že by data být příliš mladý. 14 C signál z procesu prázdné měří množství kontaminace byly zavedeny během přípravy vzorku. Oxid uhličitý produkovaný tímto způsobem se šíří v atmosféře, se rozpustí v oceánu, a je převzat do rostliny prostřednictvím fotosyntézy. Tyto čítače záznam výbuchy ionizace způsobené beta částic emitovaných rozpadající 14 atomů C; impulsy jsou úměrné energii částice, tak jiné zdroje ionizace, jako je radiace na pozadí, mohou být identifikovány a ignorovány.

Existují dva typy testování technologie: detektory, které zaznamenávají radioaktivity, známé jako beta čítače, a akcelerátor hmotnostní spektrometry. Čítače pracovat tím, že zachytí záblesky světla způsobené beta částice emitované 14 C, jak oni se ovlivňují s fluoreskující činidlo přidáno do benzenu. Jiné opravy musí být k účtu pro podíl ze dne 14 C v různých druzích organismů (frakcionace), a různé úrovně 14 C v celé biosféry (nádrž účinky). Opět, to neznamená, řekněte jim, přesně, jak staré vrstvy jsou, ale dává jim představu o tom, seřazený sled událostí, které nastaly v průběhu dějin, že geologické formace. Bodu, kde tato vodorovná čára protíná křivka se bude dát kalendářní věk vzorku na vodorovné ose. Uhličitan vápenatý je velmi náchylné k rozpouštění a recrystallizing; rekrystalizovaných materiál bude obsahovat uhlíku ze vzorku je prostředí, které může být z geologického původu. Další komplikace pocházejí ze spalování fosilních paliv jako je uhlí a ropa, a z nadzemní jaderné testy v letech 1950 a 1960. Tyto vylepšené pole metody byly někdy motivované pokusy dokázat, že 14 C datum bylo nesprávné.

Radiometrické Datování a

PhonErotica - HD Zdarma Porno Videa

Nikdy se nedozvíme, jak přesně starý je Paul dinosaurus byl, ale kvůli pečlivé práci geologů, paleontologů, chemiky a fyziky, můžeme být docela jisti, ve věku určíme pomocí numerické a relativní datování. Tím, že studuje, jak se hmotnost uranu se změnilo s radioaktivní rozpad, Rutherford byl schopen určit stáří horniny obsahující uran minerální. To poskytuje hodnoty pro záření pozadí, které musí být odečten od naměřené aktivita vzorku se dne, aby si aktivity, lze přičíst pouze to, že vzorek 14 C. Tento nárůst v 14 C koncentrace téměř přesně vyruší snížení způsobeno vyvěrající vody (obsahující staré, a proto 14 C vyčerpány, uhlí) z hlubin oceánu, tak, že přímé měření 14 C záření jsou podobné měření pro zbytek biosféry. Tyto faktory ovlivňují všechny stromy v oblasti, takže zkoumání tree-ring sekvence ze starého dřeva umožňuje identifikaci překrývajících se sekvencí. Kromě umožňující přesnější datování v rámci archeologických lokalit než předchozí metody, umožňuje srovnání termíny akcí na velké vzdálenosti. Před příchodem radiokarbonové datování, zkamenělé stromy byly ze dne sladěním sekvence z ročně uložené vrstvy sedimentu ve Dvou Potoků s sekvence ve Skandinávii. Možná, že Paul je dinosaurus byl 176 a 174 milionů let staré, ale buď jak buď, Paul má lepší přiblížení dinosaurus fosilních věku, než měl s jen relativní datování. Výsledná křivka pak může být uzavřeno na aktuální kalibrační křivka tak, že určí, kde, v rozmezí naznačuje radiokarbonové datum, wiggles v kalibrační křivky nejlepší zápas wiggles v křivka pro vzorek dat. Jako radiokarbonová data začala dokázat tyto myšlenky špatné, v mnoha případech, to stalo se zřejmé, že tyto inovace musí někdy vznikly lokálně.

No comments:

Post a Comment