Monday, April 30, 2018

Seznamka V Indiánské Kultuře

Rodilý Američan Datování Nativní

Native Americké Kultury Oficiální

Střechy byly postaveny tak, aby nést velké závaží pomocí těžkých trámů, krytina je s mat menších sloupech a kartáč, pak se přidá kabát adobe šest až osm centimetrů tlusté. Zejména, mnoho dalších domorodých Amerických ochočí, včetně slunečnice, tykve, fazole, tabák, přetrvávají jako hospodářsky důležité plodiny do 21. století. Důležité domácnosti průmysl zahrnuje výrobu rohože, košíky, oblečení, a různých plavidel pro specializované použití, stejně jako vytvoření korunovační klenoty, ozdoby, a přebytek potravin pro použití v náboženských obřadech. Marpole lidé sdílí základní podobnost k historické Severozápadním Pobřeží skupin, pokud jde o jejich námořní, důraz, zpracování dřeva, velké domy, a podstatné vesnic. Jeho nástroje a zbraně, zejména jeho širočiny, dláta, sekery, jasně ukazují adaptaci na lesní prostředí. Clovis kultura byla dlouho věřil, že trvala přibližně od 9500 do 9000 př. n. l., i když na počátku 21. století analýz naznačují, že to může být kratší dobu, přibližně od 9050 na 8800 př. Například, Pláně Archaické pokračoval přibližně do začátku našeho Letopočtu, a dalších skupin zachována v podstatě Archaické životního stylu až do 19. století, zejména v různých mikroprostředí na Pobřeží Pacifiku, vyprahlé Great Basin, a chladné boreální lesy, tundry, a pobřeží Aljašky a Kanady. Jedli širokou škálu zvířat a rostlin potraviny a vyvinuté techniky pro malé semeno, sklizeň a zpracování; zásadní součástí Pouště Archaický nástroj kit byl mlecí kámen, který se používá k brousit divoká semena do krupice nebo mouky. Materiály zadání Jihozápadně od Mexika během této éry zahrnuty obsazení měděné zvony, papoušci, míč kurty, trumpet shell, a keramiky s inovativní plavidla, tvarů a vzorů. Adena lidé byli lovci, sběrači a zemědělci, kteří pohřbívali své mrtvé ve velké hliněné valy, z nichž některé jsou stovky metrů dlouhé. To se vyznačuje tím, přechod z několika druhů skládaný Paleo-Indické poukazuje na nesčetné množství stylů, včetně stonky a postranní vroubkované body. Archaické národy často se vrátil na stejné místo na sezónním základě, a jako výsledek se začal stavět malé osady. Bavlněné tkaniny, přikrývky a pytle, tkané, a yucca vlákna také vstoupil do různé články o oblečení, a jako užitkové předměty, jako rohože. Na Východě, staletí soužití s bílými vedlo do jisté míry sňatků a asimilace a různé vzory stabilní nastavení. Někteří učenci věří, že Mississippian kultura byla stimulována zavedení nových koncepcí, náboženských praktik, a zlepšení zemědělských technik, od severního Mexika, zatímco jiní věří, že to vyvinul v místo v důsledku klimatických změn a vnitřní inovace.

http://iepazasanaspieredzipasaule.logdown.com/posts/6814537

Během tohoto období, lidé postavený kompaktnější osídlení, často s několika masivní prostorové a dvou-patrové budovy, které byly obklopené složené stěny. Řada kulturní změny, které jsou spojené s touto životní posun; nejvíce pozoruhodně, kapely se stal větší a poněkud více sedavé, se sklonem k píce od sezónních táborů, spíše než roaming v celé krajině. Od počátku 18. století kupředu, počet zemědělských skupin ze Severovýchodní oblasti kultury zanechaly své lesní domovů pro Roviny a zcela nahradit jezdecké nomádství pro zemědělství; snad nejznámější z nich byly Sioux a Cheyenne, jejichž tradiční území byl v dnešní Minnesotě. Skupiny žijící v suchých vnitrozemských lokalitách proveden hrubý flint nástroje, brusné kameny, a, nakonec, hroty šípů a trvalo na semena rostlin a malé hra. Nejprve vyhlouben v roce 1970, místo nezdálo se, že se shodují s poznatky, které se umístí na prvních lidé v severovýchodní Asii, ne dříve než v c. 11,500 př. n. l.; zdálo se krajně nepravděpodobné, že by lidé mohli mít vinoucí ze Sibiře do Chile v jen 1000 let. Toto období bylo také charakterizováno tím, že obecný pohyb na jih a na východ, a nové vesnice byly postaveny na Little Colorado, Puerco, Verde, San Francisco, Rio Grande, Pecos, horní Gila a Salt řeky. Rituální a náboženské akce byly provedeny organizované kněžství, které pravděpodobně také řízené rozdělování přebytků potravin a jiného zboží. Vaření bylo dosaženo umístěním horké kameny do dřeva, kůry, nebo skrýt kontejnery potravin, což způsobilo, že obsah teplé, nebo dokonce vařit; pečení v boxech; nebo pražení.

  1. Indiánské Historie, Umění
  2. Domorodé národy Ameriky
  3. Indiánské Vzory - Americká
  4. Domorodých Američanů ve Spojených Státech
  5. Krásné Indiánské Dítě
  6. Domorodí Američané Americké
  7. Historie Native American
  8. Vítejte Native Shop

Když se počítá od okamžiku, kdy mořské hladiny začal vystavit pozemní cesta, Beringia může být obydlené tak dlouho, jak 20 000 let. Pomocí cold-kladivo techniky, oni vytvořili řadu osobitých nástrojů a forem umění. Jejich příhodně pojmenovaný Stará Měď kultury se objevily asi 3000 př. n. l. a trvala přibližně 2000 let. Nejvýraznější řadou valů došlo na Mississippian hlavního města Cahokia, která se nachází poblíž dnešní St. Klikněte zde pro více původní Americké zkušenosti v Severní Dakotě, nebo jít zde se dozvíte více o Severní Dakota kmeny a tradice. Nicméně, výzkumy v Yana Nosorožec Roh stránky na Sibiři následně zjištěno, že lidé byli přítomni na západní straně Beringia, jak brzy jako na 25 000 př. n. l., poskytuje dostatek času pro takové migrace. Typický dům byl malý kruhový struktura zarámovaná s wood; historické analogie naznačují, že krytina byla pravděpodobně kůry. Mezi 6000 a 4000 př. n. l. wild squash semena nalézt na archeologických nalezišť pomalu se zvýšil ve velikosti, znamení počínající domestikace. Éra je také poznamenán postupným vývojem broušené a leštěné nástroje, jako jsou drážkované kamenné sekery, paličkami, rýhy, širočiny, klesne (kameny zem do kapkovitého tvaru, který se používá pro neznámé účely), a ptačí kameny a jiné závaží, které připojeny ke kopí vrhače. Jádro náboženských symbolů, jako jsou plačící oko, opeřený had, sova, pavouk byl nalezen na celém Mississippian světě. Zemědělství bylo rozšířeno prostřednictvím využití rozsáhlých zavlažovacích kanálů, které může být postaveno spolupracujících obcí.

No comments:

Post a Comment